Veelgestelde vragen

Els Vanseggelen

Hoe verloopt een afspraak voor een pruik bij Carré Care?

 • Ik vind het belangrijk dat ik voor jou de oplossing vind die echt bij jou past. Daarom hou ik vast aan een duidelijk stappenplan. Lees meer »

Hoe verloopt een afspraak voor een borstprothese bij Carré Care? 

 • Na je borstoperatie heb je een borstprothese nodig die zo goed mogelijk bij je lichaam past. Ik werk bij Carré Care samen met een ervaren bandagiste en begeleid je stap voor stap. Lees meer »

Vanaf wanneer kan ik een afspraak maken voor een pruik als ik chemo krijg of zal krijgen?

 • Je kunt bij Carré Care zelfs vóór je chemobehandeling terecht. Want zo krijg ik een duidelijk beeld van hoe jouw haar en kapsel eruitzagen vóór je behandeling. We maken tijdens die afspraak dan ook even een foto, zodat we zo dicht mogelijk bij jouw natuurlijke uitstraling kunnen blijven.

Wat zijn de verschillen tussen pruiken of haarstukjes uit echt haar en synthetisch haar? En wat kan ik het best kiezen?

Hoe zet ik mijn pruik op?

 • Tijdens onze laatste afspraak oefenen we samen het opzetten van je pruik tot het perfect lukt. Ik leer je ook hoe je je pruik moet verzorgen. Je krijgt bovendien een uitgeschreven handleiding mee naar huis. Is er iets dat je niet meer exact weet? Dan kun je het rustig opzoeken.

Zullen mensen zien dat ik een pruik draag?

 • Of je nu kiest voor een pruik van echt haar, synthetisch haar of Vital Hair of Cyberhair: bij Carré Care ga je voor een natuurlijke look, waardoor je weer vol vertrouwen naar buiten stapt. Na onze laatste afspraak moedig ik je aan om meteen een koffietje te gaan drinken. Je zult merken dat niemand ziet dat je een pruik draagt. ;-)

Hoeveel kost een op maat gemaakte pruik?

 • De kostprijs van een pruik is afhankelijk van heel wat factoren: lang of kort haar, een groot of klein hoofd, echt haar of synthetische vezels, … Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek leg ik je alles uit over je verschillende opties en de bijbehorende prijzen. In sommige gevallen kun je een gedeelte van de kostprijs recupereren via je ziekenfonds of andere organisaties.

Welk bedrag betaalt het ziekenfonds me terug voor mijn pruik?

 • Elk ziekenfonds betaalt je 180 euro terug. De rest is afhankelijk van je hospitalisatieverzekering. Wij werken ook samen met de stichting JS Wegwijs tegen kanker, die ook een bijdrage kan leveren.

Mag ik al eens langskomen als ik mijn echt haar nog heb?

 • Absoluut! Heel graag zelfs. Ik krijg zo een duidelijk beeld van hoe je eruitziet voor je behandeling. Na je chemo is het op die manier veel gemakkelijker om je vertrouwde ik te benaderen.

Mag ik iemand meebrengen op mijn afspraak?

 • Absoluut. Breng zeker iemand mee! Want je moet vooral jezelf kunnen zijn met je pruik of haarstukje. Je eigenheid bewaren, daar draait het om.

Wat gebeurt er met een haarwerk of pruik bij wind en regen?

 • Zoals met je eigen haar, kan je best een paraplu gebruiken als het regent. Regen kan in principe voor je haarwerk, maar het gaat platter vallen zoals bij  je echte haar. Maak je je zorgen over je pruik als het fel waait? Dat is absoluut niet nodig. Een degelijke op maat gemaakte pruik blijft altijd goed zitten.

Is een pruik warm in de zomer?

 • De pruiken van nu zijn heel licht. Ze zullen niet warmer aanvoelen dan je eigen haar. Zodra je echte haar opnieuw begint te groeien, zal het met je pruik uiteraard wel wat warmer zijn.

Hoe kan ik een haarwerk of pruik onderhouden?

 • Ik leer je alle kneepjes voor het onderhoud van je haarwerkje of pruik tijdens onze laatste afspraak. Je krijgt dan ook een pakket mee naar huis waarmee je aan de slag kunt gaan, samen met een uitgeschreven handleiding.

Wat moet ik doen als ik ’s avonds of in het weekend een vraag of probleem heb?

 • Simpel: je mag altijd bellen! Ook e-mail lees ik nagenoeg dagelijks en ik help je graag verder.

Maak jij bij Carré Care zelf borstprothesen?   

 • Nee, alleen een erkende bandagiste mag dat doen. Maar wees gerust, ook zij werkt helemaal volgens de Carré Care-filosofie en zet met andere woorden de zorg en aandacht voor iedere persoon centraal.

Hoe gebeurt het opmeten van een borstprothese?

 • Onze bandagiste meet je borstprothese op en helpt je kiezen uit de verschillende mogelijkheden. Rust, privacy en vertrouwelijkheid zijn gegarandeerd. Lees meer »

Waarop moet ik letten als ik protheselingerie zoek?

 • Bij protheselingerie wil je geen inkijk geven wanneer je je bukt of een bepaalde houding aanneemt. Alleen met de juiste protheselingerie voel je je bij elke beweging helemaal op je gemak. In mijn eigen atelier doe ik indien nodig aanpassingen om je bh hoger te maken en zo de inkijk te minimaliseren. Ook het comfort op de steunpunten is uitermate belangrijk. Want als er in je oksel lymfeklieren weggenomen zijn, of je hebt last van lymfoedeem of pijnlijke littekens, dan heb je perfect passende lingerie nodig. Lees meer »

Wat zijn de voordelen van pigmentatie?

 • Via pigmentatie verbeter of herstel ik je natuurlijke uitstraling. Mijn doel is heel simpel: je moet jezelf en je eigen lichaam weer herkennen. Al vóór je chemobehandeling kun je daarvoor bij Carré Care terecht. Want zo benader ik achteraf beter je werkelijke natuurlijke uitstraling.

Is het bij Carré Care echt privé? Kan ik discreet passen?   

 • Dit is absoluut de meestgestelde vraag en ik beantwoord ze volmondig met “ja”. Ik vraag je altijd om een afspraak te maken. Zo kan ik je honderd procent privacy garanderen. Er is niemand anders in het atelier als jij langskomt. Alleen bij een afspraak voor een borstprothese is ook de bandagiste aanwezig.

Ben jij ook nog kapster?

 • Ja, ik ben de dame achter zowel Carré Care als kapsalon Carré. Dankzij die combinatie ben ik een experte op het vlak van pruiken en haarstukjes én kan ik iedereen een modern en eigentijds kapsel aanmeten.

Zit je met een haarprobleem en zoek je de oplossing die het best bij je past? Neem dan gerust contact met me op voor een eerste vrijblijvende afspraak.